Червен синдикат свиква протестно автошествие навръх рождения ден на Борисов

Булфото (архив)
share

Национален синдикат "Защита" ще организира протестно автошествие заради високите цени на горивата. От синдиката са изпратили специално писмо до Министерски съвет, съобщиха от izbori.bg.

"С поредното си писмо уведомяваме Премиера, че заради бездействието на Държавата да предприеме спешни мерки против вихреещата се спекула с цените на горивата и непрекъснатото ограбване и обедняване на българина, на 13.06.2019г. провеждаме протестно автошествие в центъра на столицата", пише в писмото.

Датата не е избрана случайно и съвпада с рождения ден на Бойко Борисов. Национален синдикат "Защита" често участва в прояви на БСП. От партията на Корнелия Нинова дори водиха преговори с организацията за подкрепа на европейските избори. Техни представители бяха и по време на шествието на БСП на първи май, с което те стартираха предизборната си кампания.

"Преди месец и половина при почти същата цена на суровия петрол и курс на долара цената на горивото бе под 2,00лв. за литър, а днес е с близо 0,30лв./л повече! Като прибавим и предстоящото необосновано увеличение на цената на ток, парно и топла вода и очевидно, че ще бъде генерирана сериозна инфлация и ще бъде „гарантирано“ още по-жестоко обедняване на българския народ", пишат от синдиката.

Водещи новини

Още новини