Депутат от ДПС: Не сме против оставката на Порожанов, против правителството сме

Фейсбук
share

Не сме против оставката, ние сме против това правителство и това мнозинство на националисти и популисти, обясни пред медиите в Народното събрание Халил Летифов, зам.-председател на ПГ на ДПС. При гласуването на решението за структурни промени в кабинета днес и петимата "против" бяха от Движението.

Депутатът посочи, че тъй като решението за оставката и за избирането на новия министър са в едно, вотът на групата е бил отрицателен. Ако бяха отделно, щяхме да сме за оставката и против новия министър, добави Халил Летифов.

Той отрече Румен Порожанов да е бил номинация за министър на ДПС. Вчера лидерът на левицата Корнелия Нинова коментира, че според нея има обвързаност на Порожанов с Делян Пеевски.

Ние сме против това мнозинство, правителство, този модел. Въпреки смяната, ситуацията си остава същата и моделът същият, разясни още Летифов. И припомни, че още от първия ден на настоящото управление ДПС твърдят, че това правителство и мнозинство са вредни за страната. Две години сме свидетели на национализъм и популизъм, така че няма нищо по-различно в момента, посочи Летифов.

По думите му, БСП също е част от модела на национализма и популизма. Той призова Нинова да каже защо поведението на социалистите е такова, защо залитат по национализма и популизма, изчерпали ли са управленската си програма и предложенията за алтернатива. Те са част от този модел, заключи депутатът от ДПС.

Водещи новини

Още новини