Борисов: До края на 2022 г. АМ "Хемус" ще мине Плевен

ПП ГЕРБ
share

Чували сме всякакви глупости за строителството на АМ "Хемус", а я направихме до Ябланица. Това заяви премиерът Бойко Борисов при проверка на напредъка при изграждането на отсечката между Ябланица и Боаза на АМ „Хемус“, която е близо 10 км. 

"Никой никога не е мислил да прави АМ "Хемус", но коментират. До края на 2022 година ще подминем и Плевен. След това изпълняваме и другите проекти, за да вържем и Търговище, там където Плевен ще излезе", каза още Борисов.

"Смятам, че сега с тази отсечка БВП ще се увеличи с поне 10-20%", коментира премиерът. 

Ловчанският митрополит Гавриил благослови строителството. Той помоли министър-председателят за помощ за прохода от Етрополе до Златица. "Половината проход е непроходим, моля да ни помогнете за него", заяви Гавриил на Борисов и му пожела здраве. 

На събитието пристваха и регионалният министър Петя Аврамова, зам.- министър Николай Нанков, финансовият министър Владислав Горанов и шефът на АПИ Георги Терзийски. От днес започва поетапното строителство на автомагистрала „Хемус“ в участъка между Боаза и връзката с път I-5 Русе - Велико Търново.

Водещи новини

Още новини