Предизборен ли е скандалът "апартамент гейт"?

Pixabay (архив)
share

Преди дни във вечерните новини по БТВ показаха репортаж, че в кв. „Изток“ средната пазарна цена на жилищата в момента е 1500 евро с уговорката, че непрекъснато се повишават. 

Това означава, че преди година цената е била по-евтина. Нека вземем за пример Цветан Цветанов, който прави равностойни замени, а за допълнителните 40 кв.м. преди година плаща 100 000 лева, което прави около 1250 евра на кв.м. Въпросът, който изниква, е защо се заговори за "4 пъти по-евтино от пазарната оценка", кой внуши, че пазарната оценка на апартамент е между 2500-3000 евра и кой провери останалите в същия блок на каква цена са пазарували? Една от авторките на разследването за "апартамент гейт" обяви на пресконференция, че никой не обвинява Цветанов в нещо незаконно, което навежда на мисълта, че целият скандал може да се окаже предизборен. 

От всички имена на политици, които бяха замесени в началото, че са закупили апартаменти на преференциални цени за Вежди Рашидов не се чу нищо повече. Цецка Цачева призна, че е трябвало да доплаща, а зам.-министърката на спорта подаде оставка, въпреки че стана ясно, че е била стар клиент на „Артекс“.

Ефектът от всичко бе, че сега само ако напишеш в заглавие: „И еди кой си има апартамент“, скандалът вече е почти готов, а прокуратурата и КПКОНПИ започват проверки. Така става и с Николина Ангелкова, и с Крум Зарков, и с Валери Симеонов. И по всичко личи, че няма изгледи да спре, пише vevesti.bg.

 

Водещи новини

Още новини