ВМРО предлага нови мерки срещу несоциоализираните цигански групи в страната

share

От ВМРО предлагат нови мерки срещу несоциоализираните цигански групи в страната, като целта е да се интегрира реално малцинството и да стане част от обществото.

„Нашето дълбоко убеждение на всички представители на ВМРО, че десетилетията, натрупвани проблеми, неглижиране на темата и погрешно робуване на максимата, че интеграцията е процес, в който мнозинството започва да харесва малцинството, каквото е, са причината за това, което се случва“.

Ако не се вземат навреме мерки, натрупаното напрежение ще избие в различни посоки, и ще застраши социалния мир в нашето общество, предупреждават от ВМРО. „Законът за административните нарушения се оказва неработещ. Маргинализираното население не си плаща глобите. Казват, че нямат пари и са на социални помощи. Друго предложение е да не се дава временно право за упражняване на някои видове работа.

Той обърна внимание на концепцията на Каракачанов и подчерта, че трябва да се приеме, защото имаме нужда от нови видове наказания. „В страната се наблюдава чувството на безнаказаност и липсата на наказателната отговорност. Затова предлагаме да се въведат нови видове наказания – полагане на безвъзмезден труд в полза на обществото и задържане в териториално звено на МВР. Тези наказания не са насочени само срещу циганския контингент, но най-силно ще се усетят там“, посочи Веселинов.

ВМРО не подкрепя безредието. Това обществено напрежение започва да ескалира. Ако не се вземат мерки честотата на подобни инциденти ще се повиши, предупреди Веселинов.

Водещи новини

Още новини