Общинари от Созопол: Голяма част от средствата се изразходваха за грандомански проекти

share

Панайот Рейзи подаде оставка от ГЕРБ, но прецени, че няма да се откаже от мандата си като кмет на Созопол. Рейзи е временно отстранен след решение на Специализирания наказателен съд. Той и главната счетоводителка на общината са с повдигнати обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери.

Рейзи напуска ГЕРБ заради досъдебното производство срещу него за злоупотреба с 2 млн. лева. С неговата оставка се появи объркване, тъй като по-рано от партийния пресцентър съобщиха, че той се оттегля и от кметския пост.

Панайот Рейзи подчерта, че няма за какво да се отказва от кметското място в Созопол и се оттегля само от партията. „На този етап съм отстранен. Вече съм пуснал жалба, на 16-и ще има второ дело”, изтъкна той пред БТВ.

По думите му няма разнобой между него и ГЕРБ. „Прецених, че по-добре да си подам оставката от партия ГЕРБ и от структурата в Созопол, на която съм председател. Няма смисъл партията да отговаря за моите проблеми”, каза Рейзи.

Според Светлана Лулева – общински съветник от ГЕРБ, няма никакво сътресение. „Повдигнато е обвинение, разследващите органи ще си свършат работата. Факт е, че в момента Рейзи временно е отстранен от поста. Кметското място не го е напуснал и няма да го напусне. В момента е заявил желанието си да се дистанцира от ГЕРБ, за да не свързват неговото име с някакви спекулации и партия ГЕРБ да трупа негативи”, посочи Лулева.

Красимира Германова, председател на Общинския съвет в созопол твърди, че не е забелязала някакви нередности, докато Панайот Рейзи е бил на поста като кмет.

Тихомир Янакиев, общински съветник от БСП, смята, че в Общината не се ръководи правилно. Бюджетът на Общината е на червено, не малка част от средствата се изразходваха за грандомански проекти – като стадиона например, посочи той.

По думите му в този проект са налети 15 млн. собсвени приходи. Някои проекти като този за автогарата и поликлинаката обаче не са се случили, припомни още Тихомир Янакиев.

По думите му друг проект, за който са похарчени много пари е подмяната на уличното осветление в созопол, за което са изразходени 4.4 млн. лева.

Водещи новини

Още новини