Марешки: БСП вкараха текстовете, които да им помогнат на предстоящите избори

Булфото (архив)
share

КСНС завърши без съществени резултати, защото беше направен грозен опит президентската институция да бъде употребена като пи ар фирма на БСП и самият президент - като личен пи ар консултант на Корнелия Нинова. Това не доведе до никакви съществени резултати, заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, предаде репортер на Novini.bg

"БСП и Нинова вкараха текстове, които пряко щяха да им помогнат на предстоящите евроизбори. Това беше неприемливо за всички други", допълни лидерът на "Воля". 

"Радев е свалил доверието си от председателя на КПКОНПИ, за това и не е присъствал, за заместникът му не даде обяснения", каза още той.  

"Председателят на Парламентарната комисия не е бил в състояние да дойде на заседанието, а заместникът му не е допуснат", разкри Марешки. 

"Темата за корупцията беше важна и преди три месеца и не е редно сега да се използва в полза на една политическа партия. Хората търсят прагматици, които да им решават проблемите. ГЕРБ са виновни за корупцията, но толкова виновни са и предишните управляващи", коментира Марешки в предаването "Лице в лице" по БТВ. 

"Преди даден човек за влезе в политиката трябва да декларира доходите си, същото трябва да се повтаря и когато вече не е на ръководна позиция. Не вярваме на нито една институция в България, която се бори с корупцията. Още никой не е осъден", завърши Веселин Марешки. 

Водещи новини

Още новини