Кутев за името на коалицията на АБВ за евроизборите: Палавници, които се опитват да влязат в политиката през задния вход

Кадър - БТВ
share

Още в началото бяхме против назначението на Пламен Георгиев за шеф на КПКОНПИ.

Това заяви в сутрешния блок на БТВ депутатът от БСП Антон Кутев, който коментира скандала с апартаментите. „Цветан Цветанов назначава Георгиев и как да очакваме сега, че той ще го проверява. Сега нямало как да го проверява. Има! КПКОНПИ има всички правомощия да проверява Цветанов и драстичното разминаване между доходите му. Големият въпрос е дали изобщо Георгиев има възможност да направи проверката. Искахме шефът на КПКОНПИ да се назначава от президента. Ако той беше назначен от Румен Радев, сега щеше да има проверка“, поясни Кутев.

„Очевидно е, че има вътрешна война в ГЕРБ. Няма партия без такива битки. Днес срещу Елена Йончева се използват всички механизми, включително и натиск от институциите, но тя е борбен човек“, коментира още той. Относно посланието на Бойко Борисов към кандидатите за евродепутати от ГЕРБ да не бъдат кучки, социалистът заяви, че остроумието на Борисов стои срещу свършената работа на Йончева.

Във връзка с евролистата на БСП, Кутев е категоричен, че в нея трябва да влезе и Сергей Станишев, лидер на ПЕС.

Антон Кутев коментира и името „Коалиция за България“ в която влизат шест партии, включително и АБВ. „Палавници се събрали в АБВ. Взели името. Единият президент, другият министър, третият министър и евродепутат сега се опитват да влязат през задния вход в политиката. Кои са тези шест партии?“, попита Кутев.

Водещи новини

Още новини