Цветанов след срещата с Воля: Няма никаква сделка

Булфото
share

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов даде пресконференция след срещата на ГЕРБ и Воля в парламента.

Той заяви, че е проведен изключително конструктивен разговор.

По няколко теми са разговаряли - финанси, бюджет, образование, икономика, минимални пенсии.

Изключително важно е, че за 2018 година имаме средна работна заплата 1135 лева, а прогнозата за 2020 година е за средна работна заплата от 1400 лева, заяви Цветанов.

Направили сме всичко възможно да има повече пари за образование, заяви той. Над 41 000 хиляди са върнатите в класните стаи деца, посочи той.

По темата здравеопазване Цветанов обърна внимание на отпуснатите допълнително пари в тази сфера.
На срещата разговаряли и по тема икононима. Имаме рекордно ниска безработица. Имаме ръст на износа и ръст на инвестициите. Заслуга на парламента е въвеждането на енергийната борса за свободна продажба на електроенергия, подчерта Цветанов.Програмата за енергийна ефективност също е много важна, подчерта той. Над 1 милион мегават часа годишно държавата пести от санираните панелки.

Развитието на Северозападна България също е било засегнато в разговорите.

Поехме ангажимент, когато има необходимост отново да правим подобни срещи. Няма никаква сделка, има само идеи които се обсъждат,  това показахме с тази пресконференция, заяви Цветан Цветанов.

"ГЕРБ заслужават да бъдат подкрепяни", отсече Веселин Марешки.

Припомняме, тази сутрин се проведе среща между ръководствата на ГЕРБ и СДС. От ГЕРБ обеща две избираеми места в своята листа за евровота.

Цветанов коментира и темата за апартамента му. "Няма никаква договорка за апартамента ми", категоричен беше той и добави, че вчера се е обяснявал за апартаментите си и днес няма да се повтаря. "Двата апартамента, които съм прехвърлил и съм направил замяна за този, който съм купил, са в същия район. От гледна точка на местоположение, предишните два са на много по-хубаво място“, посочи Цветанов.

По думите му има замяна и разликата е от около 39 или 40 кв. метра и той е доплатил за жилището си 100 хил. лв. "Направил съм го по банков път съгласно българското законодателство. Попълнил съм съответните декларации“, уточни Цветанов. На въпрос дали негов бивш служител е купувач на двата заменени апартамента, Цветанов обясни, че този човек не е служител в ГЕРБ.

Той посочи, че не може да коментира действия на други лица, които са правили сделка. "Аз мога да говоря за моята сделка, която е правена по българското законодателство“, поясни Цветанов. „Няма нищо, което да е незаконно. Няма никаква договорка с когото и да било“, каза още Цветанов.

Водещи новини

Още новини