Румен Радев: Българо-руският диалог може да допринесе за възстановяване на доверието между ЕС и Русия

Булфото
share

Българо-руският диалог може да допринесе за възстановяване на доверието между ЕС и Русия, от което всички ние имаме интерес, каза президентът на България Румен Радев по време на срещата си с премиера на Русия Дмитрий Медведев.

"Радвам се да ви приветствам тук, след като с президента Владимир Путин възстановихме диалога на най-високо ниво, въпреки разликата по двустранни и по международни въпроси", каза Радев.

"Има дълбоки исторически и културни връзки, устояли на времето и неподвластни на политическата конюнктура", каза Радев.

"Има политическа воля условия за равнопоставено и взаимоизгодно сътрудничество има сфери като туризма", допълни президентът.

"Русия е стратегически партньор в енергетиката можем да работим прозрачно и на изгодна цена. България предоставя добри условия за инвестиции, българската икономика може да предложи много повече на руския потребител, който познава нашите стоки", разкри Румен Радев.

"Миналата година се срещнахме в Москва и сега имаме добър повод да ви поздравя по случай Националния празник 3 март - Деня на освобождаването от османското иго, каза Медведев по време на срещата. Историческата памет винаги е била характерна за народите ни, и не ни е подвеждала," заяви Медведев.

'Трябва да се ръководим от добрите отношения между нашите народи и да направим качествен скок в нашите отношения, посочи той. В икономиката имаше момент, когато големите проекти се срутиха, натрупаха се и взаимни обиди", допълни руският премиер Медведев.

 

Водещи новини

Още новини