Медведев: Надявам се отношенията ни с България да се развиват във всички аспекти

Novini.bg
share

С Бойко Борисов обсъдихме конструктивно и честно двустранните отношения между страните ни. Надявам се, че с Борисов начертахме плановете за бъдещето. Надявам се отношенията ни с България да се развиват във всички аспекти. Това заяви руският премиер Дмитрий Медведев на среща с Бойко Борисов в Министерски съвет, предаде репортер на Novini.bg.

"Когато няма контакт значи има съмнение един в друг. Дано да повдигнем нивото на търговско-икономическите отношения между България и Русия. Търговският ни стокообмен беше 5 милиарда долара, сега е 3 милиарда долара . Това значат много загубени работни места", каза още руският премиер.

"Русия остава един от големите търговски партньори на България. Надявам се да стигнем нивото от преди кризата. Продължаваме да си сътрудничим и в енергийната сфера. Ние сме готови да разгледаме участието си в проекта АЕЦ „Белене“. Нашата компания „Росатом“ има голям опит в участие в подобни проекти. И искам да кажа, че изтребители винаги ще има. Важно е да има електроцентрали, за да дойде газ" заяви още Медведев.

"За по-нататъшни стъпки по отношение на „Турски поток“ ще можем да говорим след гаранция от ЕК, че за този проект няма да има прегради", допълни руският премиер.

"Руснаците с удоволствие прекарват почивките си в България. Винаги се радваме и на жителите на България, които посещават Русия", разкри той.

"Благодаря на Борисов за топлото посрещане и отвореният разговор. Разбрахме се да продължим отношенията си", завърши Дмитрий Медведев.

Водещи новини

Още новини