Тома Биков отговори на Нинова

Канал 3 (архив)
share

Изказванията на Корнелия Нинова, че изборите ще бъдат фалшифицирани граничат с атака срещу демократичния ред. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в изказване от парламентарната трибуна по дебатите по промените в Изборния кодекс. 

Нормално е Нинова да има мнение по различните текстове. Опозиция и управляващи и всяка политическа сила да изразява своето мнение и концепция по различните въпроси. Притеснителното е внушението, че изборите ще бъдат фалшифицирани. В тази зала трябва да бъдем много отговорни към изборния процес. Когато доверието в изборите бива нарушавано, тогава демокрацията изчезва, изборите са нелегитимни и обществото изпада в хаос“, каза още Биков. 

„Демокрацията е изключително крехко нещо. Тя може да приключи за няколко часа буквално. Виждали сме такива случаи в чужбина и то не в далечното минало, а съвсем наскоро“, коментира депутатът от ГЕРБ. 

"БСП прави кампанията си върху това, че изборите ще бъдат фалшифицирани. Защо ли, защото знаят, че ще ги загубят. Това може да върши работа на вашия конгрес, когато загубите изборите, само, че това е удар върху демократичните устои на българската държава“, завърши Тома Биков. 

Водещи новини

Още новини