Рашидов към Божанков: Абе, младеж-комсомолец, на кого викаш "шайка"?!

Булфото/Архив
share

В този парламент децата „шайка“ не може да ми викат на тези години . Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Вежди Рашидов от парламентарната трибуна във връзка с изказването на Явор Божанков от БСП, който нарече управляващите шайка по време на дебатите по наименованието на промените в Изборния кодекс и във връзка със среднощното заседание на Правна комисия.

„Абе, младеж, комсомолец. Не си ли много малък да ми викаш „шайка“ бе. На кое си мислиш, че ще викаш шайка. Колеги, в този парламент децата „шайка“ на тези години не може да ми викат“, обърна се Вежди Рашидов към Явор Божанков.

Председателят на Парламента Цвета Караянчева му отне думата, тъй като изказването му предизвика напрежение от ляво и от дясно.

„Моля за тишина в залата. Моля почтително да се отнасяте към народните представители“, призова Караянчева.

„Не съм живял 68 години едно младо дете, което още не е било още във войската, да ми вика шайка на мене. Това не е митинг. Нито един човек, който е дошъл тук, не заслужава такава обида. Откъде накъде седя и ви гледам вчерашно момченце ще ми вика шайка. Това да не ти е комсомолска организация“, заяви още Рашидов.

Водещи новини

Още новини