Явор Божанков: Прехвърлянето на отговорност няма да реши проблемите

  • 18 януари 2020 11:35

  • 1800
  • 8
Явор Божанков: Прехвърлянето на отговорност няма да реши проблемите
© Пресцентър БСП (архив)

"Прехвърлянето на отговорност няма да реши проблемите. Не е проблемът, че се горят отпадъци, а че се горят такива с неизвестен произход. И това не става от вчера и днес, а се случва от 5 години, като боклукът се проверява само по документи, но не и по морфология. ТЕЦ-овете, които ги горят, нямат необходимата технология.

Тук говорим за крупни икономически интереси в сферата на енергетиката, които печелят от производството на ток, именно от този боклук. Затова и проблемът е толкова голям. България рециклира повече боклук от Дания и Нидерландия, а българите плащат два пъти повече разходи от Ръмуния и шест пъти повече от Словения. Изводът - имаме проблем в самото упраление.", заяви депутатът от ПГ на "БСП за България" Явор Божанков пред НТВ.

 

Явор Божанков: Специалитет на Борисов е да прехвърли отговорността върху друг

 

На въпрос от водещата дали кризата в Перник е основанието за внасяне на вот на недоверие, Божанков отговори, че тя не е единствената причина. Споредн него левицата е алармирала за всеки един от трите проблема в сектор "околна среда" превантивно - относно чистотата на атмосферния въздух, проблемите с водата и проблемите с отпадъците, но мерки не били взети.

"Стигнахме до извода, че реформи няма да бъдат проведени, това правителство отива към края на своя мандат и очевидно няма да вземе нужните мерки. Те се взимат постфактум, когато стане криза и някоя медия не каже, че боклук влиза от друга държава и се изгаря в България, тогава кризисно институциите се задействат. Обаче те трябва да действат превантивно, така че да не се стига дотук", каза той на въпрос защо е нужно БСП да внася вот на недоверие, а не просто да повдигне тези теми и разговори в парлемента и пред обществото. "Работата на опозицията е да посочва проблемите. Мерки не са взети, затова внасяме вот на недоверие, така че да фокусираме цялото обществено внимание в тази посока", завърши Божанков.

Последвайте канала на

Novini.bg
1800 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2020.01.18 | 14:51

8

имаше телевгнилияяизори в къщите на партийците, а в нашите имаше радиоточки. имаше 10 годишнишни вноски за коли, 10 годишни вноски за апартаменти, купони за бензин, за хляб, за брашно. имаше една вечна криза, затворени граници.

2020.01.18 | 14:50

7

проблемът е, че дъртите комундели представят изкривена история на малките комундели. всичко беше рай, нямаше престъпност, имаше луканка, всичко имаше!!!, какво имаше всъщност!? имаше празни рафтове в магазините, опашки навсякъде за продукти от първа необходимост.

този боклук

2020.01.18 | 14:18

6

размахваше пистолет по магистралата да плаши гражданите.

ТОЗИ ЧЕРВЕН БОКЛУК

2020.01.18 | 14:16

5

РАЗМАХВАШЕ ПИСТОЛЕТ ПО МАГИСТРАЛАТА НА ГРАЖДАНИТЕ КАТО ДЕПУТАТ.

2020.01.18 | 13:07

4

Не дай боже да дойдете на власт, ще се изакате на метеното.

2020.01.18 | 12:39

3

Specialitet na BSP e da sere i hvarlia navsiakade i po vsicko BALGARSKO redkite si ruski laina!

Siktir mama ti da e.ba na komundelskoto KOPELE!

2020.01.18 | 12:34

2

Ти ли келеш ще решиш проблема?

2020.01.18 | 12:17

1

Лайнар

Добави коментар

Водещи новини