Правителството ще гласува допълнителни разходи по бюджета на Държавната комисия по сигурност на информацията

Novini.bg
share

 Правителството ще гласува допълнителни разходи по бюджета на Държавната комисия по сигурност на информацията. Това е заложено в програмата на редовното правителственото заседание.

Министрите ще разгледат и постановление за изменение и допълнение на правилника за прилагане на Закона за развитието на академичния състав. По време на заседанието ще бъде разгледано и споразумение за сътрудничество между Министерството на финансите и Организация за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Присъединяването на страната към ОИСР е кауза с високо значение за страната, тъй като дейността на тази организация обхваща почти всички аспекти на социално-икономическия живот. Общата стойност на прегледа е в размер на 90 000 евро, от които се изисква българското

Министерство на финансите да заплати 50 000 евро доброволна вноска, а останалата част (40 000 евро) се съфинансира от холандските партньори (Министерството на финансите на Кралство Нидерландия в качеството му на съпредседател на мрежата Висши държавни служители в областта на бюджета за страните от ЦИЮЕ) чрез отделен превод директно на ОИСР. 

Водещи новини

Още новини