Драгомир Стойнев: Елена Йончева запази своя инстикт да удря точно

Кадър - Нова телевизия
share

Няма нищо странно в изявлението на президента. Той говори от името на хората. На всички е ясно, че в обществото има несигурност и необходима смяна на системата.

Това каза в предаването "Плюс минус" по Нова телевизия зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев. "Трябва да говорим за икономическите аспекти. Защо България не може да расте икономически с 5-6%? Държавата е пазарен играч и тя може да контролира своите предприятия. Тези предприятия трябва да се управляват на пазарен принцип. Смисълът е, че печалбата остава тук в България. Тази печалба ще храни българските пенсионери, а не чуждите. Пет от десете най-оборотни предприятия в света имат държавно участие. Никой не говори да се върнат старите принципи и механизми. Политиците трябва да излязат вън от управлението на предприятията. Това ще стане със закон. Трябва да се каже край на досегашният начин на управление на държавните и общинските предприятия. Това е само една малка част от нашата икономически предприятия", каза още той.

"На Конгреса ние одобрихме два документа - "Визия за България" и платформа за евроизборите. Елена Йончева запази своя инстикт да удря точно. Събитията около нея разтърсиха страната. В България всеки е невинен до доказване на противното. Няма как Елена Йончева да стане лидер на БСП в момента. Единствената гаранция за стабилно управление на държавата е БСП", категоричен беше Стойнев.

Водещи новини

Още новини