Бойко Борисов: Злато тече и в реките

share

Щом всички считат президентския пост за бягство, защо ме питате дали дебатът през август е закъснял? С този реторичен въпрос премиерът Бойко Борисов отговори на питане дали дебатът за кандидатурата на ГЕРБ за държавен глава няма да е твърде закъснял през август.

„До вчера всички вие обяснявахте колко е несъстоятелен поста на президент и че е маловажен. И който отиде към него е бягство, отстъпление и някакво предателство. Какъв дебат да има за пост, който се приема от всички политически партии без ГЕРБ, за бягство”, коментира Борисов.

"Злато тече и в реките", констатира  премиерът  и лансира идеята за изграждане на повече ВЕЦ-ове у нас. Борисов участва в инвестиционен форум, който се провежда у нас.

Той показа и че е неплокатим по темата за развитие на енергетиката. Според него, ако България не построи АЕЦ "Белене", населението ще трябва да плаща скъпия ток от соларните паркове.

Борисов заяви, че до средата на юни ще стане ясно дали ще има възможност за вдигане на пенсиите и заплатите. По думите на Борисов - трябва България да има икономически растеж. От икономическия растеж идват парите за пенсии и заплати - каза той. „Много искаме да ги вдигнем. До средата на юни ще знаем с какви възможности разполагаме”, заяви премиерът. Той добави, че ако разчетите не позволяват тази възможност, пенсии и заплати няма да се вдигат.

Водещи новини

Още новини