Надзорник в приватизационния контрол бил ковчежник на Волен

share

Петър Петров, който е член на Надзорния съвет на Агенцията за приватизационен и следприватизационен контрол е пълномощникът, който може да положи втория подпис в документите, които обвързват депутатите от Атака със заем от 150 000 евро.

Това заяви Валентин Николов, който напусна националистите след скандала пред джамията Баня Башъ. Във всеки момент той може да валидира нашите задължения, опасява се бившият атакист

Той показа документите на пет офшорни фирми, към които всеки от водачите на листи на Атака се е задължил с кредит за крупната сума. Валентин Николов разкри за първи път и договора, който е бил подписан. Там са посочени имената на двама арбитри, които да разрешат евентуални спорове по задълженията. Титулярният арбитър е Владимир Богданов Петров, а резервния – Александър Асенов Воденичаров.

Николов заяви, че е подписал договора в деня преди регистрацията на партийните листи на Атака в централата на формацията. Не ни дадоха копие от документа с оправданието, че трябва да се завери нотариално, обясни бившият атакист. Все пак той се е сдобил с копие от публичния регистър на нотариуса удостоверил положения подпис.

Самият пълномощник Петър Петров е юрист и също е излъган по тази схема, тъй като е бил втори в една от листите на Атака, посочи Валентин Николов. Впоследствие лидерът на партията го предложи да стане част от Агенцията за приватизационен и следприватизационен контрол, а той продължава да бъде личен адвокат на Сидеров, добави Николов.

От показаните от бившия атакист документи става ясно, че на 27 май вече е бил изтеглен кредит от офшорките, но точната сума, не е ясно.

Водещи новини

Още новини