Цветанов за думите на Радев: Правим всичко максимално прозрачно

Булфото (архив)
share

Всичко, което правим, го правим максимално прозрачно.

Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в предаването "Годината" по радио Дарик, коментирайки твърдението на президента Румен Радев, че избора на изтребителите F-16 е плод на лобизъм. "Аз съм най-големият лобист за прозрачността и справедливостта. Отстрани можеш да бъдеш ментор и да даваш квалификации на когото и да било. Искам да припомня как служебното правителство на Радев бързаше да вземе решение и то след парламентарните избори, за да реши въпроса с изтребителите. Искам да попитам имало ли е някакви зависимости по онова време при взимането на едноличното решение за избора на самолета?", каза още Цветанов.

За промените в Наказателния кодекс председателят на парламентарната група на ГЕРБ, посочи, че няма да подкрепи ветото на президента, тъй като в случая промяната е в съзвучие на европейските норми и само в изключителни случаи.

По темата за Истанбулската конвенция Цветанов посочи, че са внесени законопроекти, които ще гарантират защитата на българските жени от домашно насилие.

"Стабилност" е думата на Цветанов за 2018 година.

Водещи новини

Още новини