МС ще разгледа проекта за новата минимална работна заплата от 560 лв.

Булфото (архив)
share

Утре, на редовно заседание, правителството ще разгледа Проект на постановление за определяне на нов размер на минималната работна заплата за страната, съобщава пресцентърът на кабинета. Предложението, обсъдено и със социалните партньори, е минималната работа заплата да се покачи от първи януари 2019 година от 510 на 560 лева.

МС ще обсъди и проект за изменение на Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж, приета с постановление номер 30 на МС от 2000 г., съобщиха от правителствената пресслужба. В предварителния дневен ред от 45 точки има предложение за одобряване на допълнителен трансфер по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2018 г., както и предложения за допълнителни разходи по бюджетите на няколко министерства.

Очаква се кабинетът да разгледа проект на решение за даване на съгласие ръководителят на управляващия орган на ОП "Иновации и конкурентоспособност" в Министерството на икономиката да подпише административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изграждане на междусистемна газова връзка Гърция - България.

Правителството ще разгледа проект на наредба за условията и реда за събиране на таксите за специално ползване на републиканските пътища или на части от тях и за ползване на отделни съоръжения по републиканските пътища.

Кабинетът ще обсъди и изменение на решение номер 611 на МС от 2018 г. за одобряване на План за действие, включващ мерки за изпълнение на намеренията на република България за присъединяване към Валутния механизъм 2 и към Банковия съюз на ЕС.

Водещи новини

Още новини