Пламен Димитров: Всеки българин трябва да поиска увеличение на заплатата поне с 10 %

  • 27 ноември 2018 17:14

  • 2873
  • 4
Пламен Димитров: Всеки българин трябва да поиска увеличение на заплатата поне с 10 %
© Булфото (архив)

Българите трябва да разберат, че всеки трябва да отиде при работодателя си и да поиска увеличение на заплатата поне с 10 на сто, каза днес във Варна лидерът на КНСБ Пламен Димитров. По думите му тази стъпка е редно да предприеме всеки работещ, независимо дали е член на синдикат или не, предаде БТА.

В морската столица днес Димитров се срещна с ръководството на пристанището заради стачната готовност, изразена на 22 ноември от синдикални структури в компанията. След разговора президентът на КНСБ посочи, че въпросът за разделяне на терминалите "Варна Изток" и "Варна Запад" изобщо не стои на дневен ред и никой не трябва да говори за финансова децентрализация. Димитров допълни, че ще изрази тази позиция и пред министъра на транспорта Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

В същото време обаче трябва да се предприемат стъпки, за да се осигури справедливост при заплащането на работещите на двата терминала, допълни Димитров. По думите му е редно да се преразгледа начинът на формиране на възнагражденията за отделните категории работници и да се отчита натоварването на двата терминала.

Лидерът на КНСБ уточни, че с ръководството на пристанището са проведени разговори за приоритетно увеличение с поне 10 процента на средствата, които получават работниците на норма. По думите му трябва да има и минимум 5 на сто повишение на основните заплати. Това означава компанията да осигури около 2 милиона лева допълнително за разходите за персонала, обясни Димитров.

Президентът на КНСБ каза още, че във Варна тлее напрежение и в общинската фирма "Градски транспорт". По думите му е крайно време градът да има нова транспортна схема и да заработи ефективно системата за заплащане на изминат километър. През януари изтича Колективният трудов договор в дружеството, но преговорите по него ще започнат още сега, като искането ни ще е за 10-12 процента увеличение на заплатите, обясни Димитров.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2873 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
пламен манолов

2018.11.29 | 08:57

4

ти пък кога си извади езика от боковия дирник?

гост

2018.11.27 | 19:24

3

Пламен Димитров изглежда най-после разбра,че му плащат да защитава работниците,а не правителството,нещо беше се отклонил от преките си задължения с цел защитата на Борисов

2018.11.27 | 18:50

2

И всички работодатели вдигат заплатите и с тях и цените заа да си избият 10 те процента и с новата заплата нови цени и кучетата си лаят кервана си върви. С повече пари ще се купуват същите неща

Sbb

2018.11.27 | 17:28

1

Ние ще го поискаме,ама няма кой да ни го даде,тва да не е Европа тука, това е Булгаристанска бананова република

Добави коментар

Водещи новини