БСП иска депутатските заплати да се намалят (видео)

share

БСП внася предложение депутатските заплати и тези на политическия елит да се намалят с 543 лв. Това съобщи на пресконференция лидерът на партията Корнелия Нинова.

По думите ѝ това е увеличението, натрупано през последните 2 години на този парламент, което се равнява на 18%. „Една несправедливост се случва от много време в политиката и за съжаление продължава. Несправедливост, която ние няколко пъти се опитваме да сложим край. Безуспешно досега - два пъти. Ще опитаме трети път. Става въпрос за увеличението на заплатите на депутати, министри, президент, омбудсман“, каза Нинова.

По думите ѝ в ситуация, в която на улицата има десетки хиляди граждани, които протестират, в този момент да си увеличиш заплатата е неморално и абсолютно сбъркано поведение. „Заплатите на политическия елит ще се увеличат и то със задна дата с 90 лв. при положение, че знаем с колко се увеличават пенсиите", каза още Корнелия Нинова.

Нинова обяви, че търси всякаква подкрепа – морална, публична, за да се възстанови поне малко чувството за справедливост в това общество.

„Всяко увеличение, което получавам го дарявам на болни хора“, обяви тя.

"Днес не мога да ви кажа кой ще бъде водач на евролистата на "БСП за България", но мога да ви кажа с 200 процента сигурност, че няма да съм аз и тази позиция няма да се промени до май", каза на пресконференцията Корнелия Нинова.

По отношение предложенията на ГЕРБ за промени в Изборния кодекс от БСП заявиха, че категорично са против ограничаване на възможността за машинно гласуване. Твърдо настояваме да се въведе машинното гласуване без повече шикалкавене, заяви Крум Зарков. Той допълни, че са против в закон да се закове "Информационно обслужване" като единствен възможен доставчик за машините за гласуване.
ГЕРБ предлагат да пратят електронното гласуване в забвение, коментира Зарков. По думите му с обещанията за електронно гласуване от ГЕРБ са създали очаквания у много хора и особено у българите в чужбина, а сега се отмятат от него. За този фалш трябва да се носи отговорност, настояваме ГЕРБ да обясни какво ги накара да размислят, посочи Зарков.

 

Водещи новини

Още новини