Цветан Цветанов: БСП много умело използват фалшиви новини, за да ни атакуват ежедневно (снимки)

  • 15 ноември 2018 20:18

  • 1808
  • 13
Цветан Цветанов: БСП много умело използват фалшиви новини, за да ни атакуват ежедневно (снимки)
© Пресцентър на ГЕРБ

Днес фалшивите новини са най-голямото предизвикателство. От БСП много умело ги използват, за да ни атакуват ежедневно. Така те успяват да създават напрежение в обществото и да ни карат да влизаме в обяснителен режим, отсявайки непрекъснато истината от лъжата. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов тази вечер по време на дискусията "Икономически перспективи пред България в контекста на глобалните процеси", съобщават от пресцентъра на партия ГЕРБ.

Форумът се състоя в София и е организиран съвместно от Предприемачи ГЕРБ и Фондация "Ханс Зайдел".

"Няма ли политическа стабилност, всички икономически постижения отиват на заден план. Политическите ни опоненти искат смяна на данъчната система и въвеждането на прогресивно подоходно облагане. Ако направим това нещо обаче, ние рискуваме да загубим днешната стабилност и да станем непривлекателна дестинация за правене на бизнес ", обясни Цветан Цветанов.

По думите му в такива случаи си проличава колко важни са системните партии. "Ние осъзнаваме колко важно условие е данъчната система за инвеститорите и искаме да бъдем предсказуем партньор", посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов коментира и темата с цените на горивата. "Цените вече вървят надолу, но дори когато бяха достигнали най-високите си стойности, пак бяха далеч по-ниски от тези по времето на правителството на Орешарски. По онова време доста по-ниски бяха и пенсиите, минималните и средните работни възнаграждения", отчете председателят на ПГ на ГЕРБ.

Той е отбелязал, че заплатите в България може и да не са толкова високи, колкото би ни се искало на всички, но е важно да се помни от какво положение е била принудена ПП ГЕРБ да тръгне през 2014 г., да се знае какво е положението сега и какви са очакванията за следващите години.

"За България и българската икономика предстоят поне още 2 много добри години. Това ще бъде подходящ момент икономиката да се разшири дори по посока развиване на нови бизнеси. След този добър период се очакват и трудности, но те няма да са само за България. Очакват се дори сътресения в банковите системи по света", заяви по време на дискусията бившият финансов министър Симеон Дянков.

Според него каквото е могла да направи България за влизане в еврозоната - го е направила. "Макар и Брекзит да е болезнена тема - излизането на Великобритания от ЕС може да бъде полезно в дългосрочен план, защото Обединеното кралство е било спирачка за доста идеи и реформи през годините", коментира Дянков и за финал даде съвет на българите до влизането ни в еврозоната да теглят кредити в евро.

На свой ред председателят на Предприемачи ГЕРБ Валя Чилова подчерта важността на тазвечершния форум и благодари на Фондация "Ханс Зайдел" за подкрепата към ПГЕРБ при провеждането на такива форуми. Чилова коментира и актуални теми като политическата стабилност в ЕС, Брекзит и проблемите на бизнеса в намирането на качествени кадри.

Представителят на Фондация "Ханс Зайдел" Богдан Мирчев е поздравил предприемачите за активната им позиция в икономически аспект и е подчертал, че темите за Брекзит, влизането на България в еврозоната и глобализацията на икономиката са от изключителна важност за българския бизнес.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1808 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Аха

2018.11.16 | 04:45

13

Нещо за ДПС или няма викаш,срещу бъдещата коалиция не се говори

2018.11.15 | 23:21

11

Клати ти се столчето путко мазна !

USA

2018.11.15 | 23:37

12

Сигурно визираш КУРнелия Нинова : тя е п.утка мазна и миризлива и нейният стол се клати яко!

Умник Гюро

2018.11.15 | 22:37

10

За всеки българин е ясно: жизнено важно е да се приеме Закон за Защита на Държавата. БСП/БКП-терористи да се забрани, а престъпниците-комунисти да се пратят в Урановите мини. Бог да закриля Майка-България!

Герб

2018.11.15 | 22:14

9

Използват БСП като параван,аз зад паравана е ДПС
А те са едно с БСП икво пак теоина коалиция

Герб

2018.11.15 | 22:12

8

Вие наистина ли няма да кажете нищо за ДПС в нито една медия в нито едно ваше изказване,нито един политик от ГЕРБ никаде нимога
За коалиция с ДПС ли се готвите

bulgar

2018.11.15 | 22:02

7

Популистката партия ГЕРБ влиза в обяснителен режим защото не контролира събитията.Докато Цветанов се среща с жени ГЕРБ цените на горивата са до тавана.Кой е виновен? От този момент нататък ГЕРБ тръгва надолу.

2018.11.15 | 21:48

6

А бе, кретен, каква 2014? От 2009 си разигравате коня и все някой ви е срал в гащите!
От теб по-фалшив няма!

гост

2018.11.15 | 21:13

4

Докато има фондации като тази така ще ни управлява ГЕРБ,защо точно с тази партия работи тази фондация,ако е за благото на българския народ не трябва ли да си организира форуми със всички предприемачи на държавата,със всички специалисти в отделните области за които се организират мероприятия.

2018.11.15 | 21:31

5

напротив, трябва да ти организира среща с товарния влак червен трол долен!

7627

2018.11.15 | 20:57

1

Ти що не си в затвора бе, апартаментчо,седемкратен.

USA

2018.11.15 | 21:04

3

Какво са 7 апартамента в сравнение с ТЕХНОИМПЕКС за милиони, а червен манипулаторe???!!!

443

2018.11.15 | 20:59

2

седмоъгален да ти го натикам в червения тролски г*з ! лумпен тротонедка

Добави коментар

Водещи новини