Елена Йончева: Няма нито един факт, който да сочи, че съм извършвала незаконни действия

Булфото (архив)
share

"Няма нито един факт, който да сочи, че от мен са били извършвани незаконни действия. Нито един факт за извършени престъпления", пише в позиция на народния представител Елена Йончева, разпространена от пресцентъра на БСП.

По думите ѝ прокуратурата е образувала дело срещу нея по сигнал на Делян Добрев, Тома Биков и Антон Тодоров.

"Надявам се делото, възможно най-бързо, да влезе в съда. Това е мястото, където истината ще стане ясна", заявява депутатът от опозицията.

"Запозната съм с методите на репресии на ГЕРБ. Това е класическа схема", пише Йончева. Твърденията за "вероятно пране на пари" идват само два дни, след като аз и мои колеги настояхме за независима техническа експертиза на качеството на строителството на българските магистрали - вземане на вертикални ядки и анализ в лицензирани европейски лаборатории", посочва тя.

"Работата ми като журналист винаги е била публична, видима. Договорът, за който депутати от ГЕРБ са поискали от прокуратурата да насочи своето внимание, е за закупуване на телевизионна техника /камери, сателитни телефони, техника за директни включвания, монтажна апаратура/. Тази техника е налична, както и цялата документация", пише още Йончева.

Водещи новини

Още новини