Петър Мутафчиев: Другарката Нинова да бъде спокойна и да бъде малко по-отворена към критиката

share

Нашето писмо беше до Изпълнително бюро и до председателя на партията Корнелия Нинова. В него изказахме някои притеснения от действията на лидера. Трябва да спазваме принципите, които 125 години крепят БСП. БСП не е ГЕРБ. БСП не може да бъде лидерска партия.

Това каза в предаването "Беновска пита" по Канал 3 членът на Националния съвет на БСП Петър Мутафчиев. "Трябва да има по-голяма отвореност към критиката. Не винаги критиката е насочена само за смяна на лидера на партията. Другарката Нинова трябва да бъде спокойна по тази тема. Мястото за коментиране и разискване на проблемите в БСП е Националния съвет, а не телевизионните студиа. Трябва да се спазват правилата и принципите. На следващото заседание на Националния съвет на 11 ноември ние ще поставим темата за главния редактор на в. "Дума". Ако тази тема не влезе в дневния ред, ние ще настояваме това да се случи и няма да се откажем", категоричен беше Мутафчиев.

"В момента се занимавам предимно и основно с частен бизнес. Не се стремя към постове, защото за мен, когато се занимаваш с бизнес не трябва да искаш да участваш в управлението на партията и държавата. Не смятам, че личното поведение на Корнелия Нинова е политика на БСП", каза още той.

Водещи новини

Още новини