Данаил Кирилов: На БСП и ДПС трябва да се наложат санкции заради липсата на кворум

  • 02 ноември 2018 10:14

  • 1365
  • 1
Данаил Кирилов: На БСП и ДПС трябва да се наложат санкции заради липсата на кворум
©

Ако се спазва правилника на НС, би следвало да се наложат санкции на БСП и ДПС заради липсата на кворум. Освен политическата санкция, която е най-съществена, имам предвид и санкциите по финансовите правила.

Така депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов коментира в кулоарите на парламента пропадналото днешно пленарно заседание заради липсата на кворум. „При всички случаи се съобразяваме с поведението на ДПС. Не мога да кажа, че се чувстваме заложници в никакъв случай. Политиката е отговорна дейност и би следвало да се упражнява добросъвестно и отговорно. Ние сме доказали, че можем да се организираме, за да осигурим мнозинството в парламента, респективно кворума. На следващото заседание ще имаме оптимална организация. Няма да има хора, които да боледуват, няма да има хора, които да са командировани“, отговори Кирилов на въпрос дали ГЕРБ и ОП не стават заложници на ДПС за провеждането на заседания на НС.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1365 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2018.11.02 | 11:31

1
А забравихте ли кой наложи този модел за неявяване в пленарна зала,та нали вие се мотаехте в коридорите и не влизахте в зала,а председателят на партията ви ГЕРБ каза,че задача на мнозинството е да си осигурява кворум,по малко ще ходят депутатите в командировка,сиреч на екскурзии в чужбина и ще работите,но на вас винаги другите ви виновни

Добави коментар

Водещи новини