Цвета Караячнева обяви голямата награда "Будител на годината" 2018 (снимки)

Народно събрание
share

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обяви голямата награда "Будител на годината" 2018, която получи проф. Минко Балкански. Председателят на парламента участва в церемонията по връчването на петите годишни награди "Будител на годината" 2018, организирани от Българското национално радио, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Проф. Минко Балкански е отличен за цялостния си принос към образованието на български деца в своя "Национален институт за образование", който вече 25 години в с. Оряховица среща най-изявените български учители с децата, които намират вдъхновение във високите постижения на знанието.

Цвета Караянчева подчерта на церемонията, че обща отговорност е да помним и пазим нашите светли личности от историята, тези, които са начертали светлия ни път към книжнината, културата и просвещението.

Тя отбеляза, че друго наше задължение е да намираме съвременните просветители – хората, които влагат много енергия и сила, за да могат да реализират своите каузи, да вървят напред, да бъдат наше упование и пример за подражание. Днес имах възможността да връча наградата – Будител на 2018 г., на един човек, родолюбец, който с желание предава своите знания на поколения млади хора, и това е проф. Минко Балкански, допълни още Цвета Караянчева. Тя благодари на всички млади хора, които имат желанието да будят всички около себе си, които са наш пример и вдъхновение.

Наградените са избрани между 17 предложения на журналистическия екип на програма "Христо Ботев" на БНР и над 120 предложения, дадени в писма на слушатели на радиото. Отличени тази година бяха личности със стойностни и значими постижения, със силно духовно послание и отзвук в медийното пространство.

Водещи новини

Още новини