Нинова поиска оставката на кабинета Борисов 3. Вижте мотивите ѝ (видео)

Канал 3
share

Поздравяваме лекарите с днешния празник. Нека продължат да помагат и лекуват. Призоваваме да се присъединят към дебатите за новата здравна система. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна, като поздрави медиците по повод професионалният им празник. Лидерът на опозицията внесе и аргументите за вота на недоверие. 

Припомняме, че БСП внесе вота на недоверие срещу кабинета с тема здравеопазване

"Бойко Борисов управлява държавата 10 години. Смени 9 министри и 8 управителя на Здравната каса. Вотът ни за недоверие е за поражението му. Нарушиха правото на хората за безплатно здравеопазване. То дори вече не е и достъпно", каза още Нинова.

"80% от болниците са в три големи града. Родилки трябва да пътуват десетки километри. В областите на общинските болници изникват и частни болници. Драги управляващи, направихте така, че хората да нямат достъп до здравна грижа. Лекува се по клинични пътеки без да се знае от къде се изплащат. Пациенти се приемат по 5-6 пъти по различни клинични пътеки", допълни по темата за здравеопазването Нинова.

"Младите лекари бягат от България, защото няма смисъл да остават тук. Искаме оставката на правителството защото не върнаха в НЗОК 1 милиард лева", коментира тя.

"За нашето здравеопазване и развитието му правителството на Борисов 3 трябва да подаде оставка", категорична бе Нинова.

"Поставяме си за основна цел да си върнем държавата и регулацията ѝ. За здравноосигурените лица гарантирам навременно медицинска услуга. За неосигурените предлагаме малък пакет от услуги. Обещавам и изграждане на национална здравна система на регионален принцип и недопускане на демонополизацията на НЗОК", разкри Корнелия Нинова. 

Водещи новини

Още новини