Цвета Караянчева относно вота на недоверие: Вижда ми се странен

Кадър: БНТ
share

Честно казано, вотът на недоверие на БСП ми се вижда странен. Мотивите са на тема, която все още не е подложена на дебат. Всъщност темата за здравеопазването все още не е влязла в парламента, тъй като целта е да се вземат най-добрите решения. Това коментира в студиото на "Още от деня" по БНТ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

,,В техните мотиви за вота от БСП са преписали част от своята "Визия за България'', разкри Караянчева и допълни, че оптимистичното в случая е, че опозицията ще присъства в залата.

,,Дебатите ще бъдат в петък сутринта, а в средата на следващата седмица ще бъде самото гласуване'', поясни тя.

,,Случилото се в Русе е много ужасно като престъпление, но ужасна беше и тази хибридна война, която беше подета срещу България. Дори след като бе намерен убиецът, внушенията продължиха. Тази битка срещу институциите според мен е дело на опозицията, на хора извън парламента. Именно те създават напрежение между институциите. Всичко това беше една атака срещу управлението'', посочи Караянчева.

По думите ѝ за момента нови предсрочни избори не са необходими.

,,За момента предсрочни избори не са необходими – нещо, което потвърди и самият президент. Иначе нямаме проблеми с коалицията. Говорим си'', завърши председателят на Народното събрание.

Водещи новини

Още новини