Цветанов за заловения убиец: Имаше изключително добра координация между България и Германия (видео)

Novini.bg
share

Всяка промяна, която е за по-добрата справедливост, ще бъде винаги подкрепяна. Това е наше задължение. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод предложението на ПГ на „Обединени патриоти“ предумишлените убийства да се изключат от обхвата на института съкратено съдебно следствие.

„Трябва да бъдем много прецизни при всяка една промяна на законодателството“, коментира той.

„И към настоящия момент, когато имаме достатъчно годни доказателства и има извършено тежко престъпление, извършителят може да понесе най-тежката строгост на закона. Може да бъде с осъдителна присъда, която да съответства на извършеното от него деяние“, обясни Цветан Цветанов.

„Когато има извършено тежко престъпление трябва да бъдем много по-щадящи с негативната оценка за институциите и за професионалистите, които работят денонощно“, призова той.

„За случая в Русе благодаря на всички професионалисти, които денонощно работиха и дадоха всичко от себе си. Имаше изключително добра координация между българските институции и с вътрешното министерство на Германия. Те в рамките на часове във вчерашния ден успяха да локализират и задържат извършителя“, каза още Цветан Цветанов.

Водещи новини

Още новини