Румен Петков: Сегашното състояние на партията е меко казано тревожно

share

Нашият председател ще е от нашите, но не от вашите редици. Ние имаме традиции. Избирали сме след 90-та година все млади лидери, трупали опити. Това заяви народният представител от БСП Румен Петков в интервю за Нова телевизия след пленума на столетницата.

Според Петков сегашното състояние на партията е тревожно, меко казано. „От скандал влизаме в провал, а от провал влизаме в следващ скандал. Поради това има нужда от много промени”, добави още депутатът. „Ако не излезем от това състояние, няма как да търсим успех на следващите избори. Трябва да се намери доброто”, подчерта още Петков.

По отношение управлението на Сергей Станишев като лидер на БСП, Румен Петков каза, че той е имал силен премиерски мандат, със своите грешки, разбира се.

На въпрос да си ходи ли Станишев или не, Румен Петков каза, че и Първанов, и Станишев, и редица други млади хора, са се утвърдили, и имат място, и са нужни на БСП. Не приемам терминът „Сергей да си ходи или да остава”, аз не виждам такъв въпрос, посочи още Петков. По думите му стремежът да се реши първо лидерският въпрос в партията е грешен.

„Никога не съм крил, че симпатизирам на Георги Първанов. Това е човек, който е показвал, че властта не е самоцел. Това е най-добрият политик за последните 22 години у нас”, заяви Румен Петков.

Водещи новини

Още новини