Марешки: 2/3 от македонците казаха "не" на новото име (видео)

share

В неделя беше проведен референдум в Македония и на него, гордият македонски народ каза какво мисли. 2/3 от македонците казаха "не" на този срамен договор. Това каза лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки в декларация от името на партията от трибуната на парламента.

Той сравни вотът с референдумите, проведени в България. Той определи като нелепа позицията на външния ни министър Екатерина Захариева във връзка с референдума в Македония.

От „Воля“ предлагат, Народното събрание да излезе с обща декларация, в която да покажат единство и подкрепа към македонския народ. „Да се противопоставят на своите политици и да отстояват своите национални интереси“.

Той се прехвърли на готвената от здравния министър Кирил Ананиев здравна реформа и изчисли, че планираните 12 лв. допълнителна здравна застраховка са около 400-500 млн. на година. "Толкова щяла да ни струва годишната вноска за новите самолети, като ги купим. Още повече се натрапва ясното решение, че ние трябва да спрем грабителската сделка за купуване на няколко самолета", отсече зам.-шефът на Народното събрание.

"Нека да питаме българския народ - иска самолети или здравеопазване! Нека да направим референдум по тази тема, кое е по-важно за българския народ", призова Марешки.

Водещи новини

Още новини