Цветанов в Свищов: Щастлив съм да виждам как българските региони се развиват (снимки)

share

Щастлив съм, че спазвайки ангажиментите си за подкрепа на българските региони, имаме възможността да виждаме как те се развиват. Свищов е прекрасен пример за това, че когато местната власт е достатъчно инициативна, правителството и депутатите са винаги насреща, нещата се случват. За мен е много радостно да знам, че жителите усещат положителната промяна в Свищов и населените места в общината. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който на централния площад в Свищов разговаря с множество жители и гости, отбелязващи празника „Свищовски лозници“.

Градът е сред отличниците в инвестирането на европейски средства. В подобряването на жизнената среда, инфраструктурата, здравеопазването и услугите се изпълняват също и редица проекти с държавно и общинско финансиране. Реновирани са много жилищни сгради и прилежащите им пространства, осъвременени са детските градини и парковете, ремонтирани са улици, подобрена е образователната инфраструктура, обновяват се църкви.

„В края на лятото държавата предостави безвъзмездно на Община Свищов 320 декара от бившите казарми. Теренът е с излаз на Дунав и ще бъде фактор за привличането на инвестиции“, каза кметът на Свищов Генчо Генчев, който придружаваше Цветанов по време на обиколката му в региона. Заедно с тях бяха и великотърновският кмет и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов, депутатът Станислава Стоянова и председателят на Общински съвет д-р Кристиян Кирилов. Цветан Цветанов и Генчо Генчев имаха възможността да разгледат и нов реаномобил от най-висок клас, специално изложен за жителите на Свищов по повод празника на града.

 

Водещи новини

Още новини