Мирослав Найденов: Корнелия Нинова да не се изживява като морален стожер

share

Комисионата, която се плаща oт държавните предприятия за продажба на дървесина съвсем официално в момента е около 10 000 лв. Разликата от около 10 000 лв. до 1 800 000 лв., което е във фантазиите на г-жа Нинова, или може би така е било.

Това заяви пред журналисти в парламента министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.

"Комисионата, която ще бъде платена от шестте държавни предприятия, е в размер на 0,2% към брокерите на Стоковата борса - това обяви г-н Симов, и ще бъде дарена на бедстващите в село Бисер. Тя е в размер на 10 000 лв. Това, което говореше г-жа Нинова - за 1 800 000 лв. – тя имаше предвид друго – при 5 000 000 лв. – толкова приблизително е била сделката на борсата. Комисионите, които вземаха близките на г-жа Нинова, бяха около 30% и се връзваше 1 800 000 лв. Вчера се чудих откъде го е изсмукала", посочи министърът.

"Идвайки при мен онзи ден, хората, които се занимават с дърводобив, ми казаха – "практика е от 5 камиона ние да плащаме 3, а 2 да ги крадем". Същото е – от 5 000 000 лв. означава 2 000 000 лв. да ги откраднем. Няма да се крадат и това ще продължава да се случва по най-прозрачния начин, най-честния начин, пред камерите, пред хората, публично – търговия на борсата", каза министър Найденов.

По думите му, Корнелия Нинова иска това, което е било до момента. "Определено г-жа Нинова в момента търси повод за изява. В момента е намерила с това да се занимава. Ако има някакви амбиции, да ги реализира по друг начин, но да не се занимава с това, от което не разбира. Точно тя - да бъде морален стожер, след като нейните я изгониха да не казвам като какво от правителството, на което тя беше заместник-министър...”, каза Мирослав Найденов.

"Няма какво да коментирам. Тя вчера говореше определени лъжи и правеше определени внушения – за комисиони от 1 800 000 лв. Получих доклад, че днес е приключила окръжната сесия на Софийската стокова борса, без абсолютно никакви проблеми, под прякото наблюдение на Комисията за стокови борси и тържища. Това, което Нинова вчера чертаеше и вещаеше, не се случи", каза министър Найденов.

Водещи новини

Още новини