Найденов: Борсата е най - прозрачният начин за продажбата на дървесина

  • 17 февруари 2012 11:01

  • 1702
  • 1
Найденов: Борсата е най - прозрачният начин за продажбата на дървесина
© Булфото

"Това е най-най-прозрачният начин и този метод  на предлагане на дървесина ще продължи". Това каза министърът на земеделието и храните д-р Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, който присъства на първата сесия на Софийска стокова борса за продажбата на дървесина.

"Това, което говориха вчера, госпожа Корнелия Нинова, най-вече, е поредният балон. Точно тя да е специалист по антикорупционни практики, тя, която беше изгонена от нейното правителство, мисля, че звучи несериозно. Това е все едно да поканите някой талибан като специалист по антитероризъм", заяви министърът.

Очаква се сделките днес да са на стойност около 5 млн. лева. Комисионната, която ние ще платим като държава в лицето на шестте държавни горски предприятия, е по 0.2 % или 10 000 лева, съобщи министърът и заяви, че тези комисионни ще бъдат предоставени като дарение на бедстващите региони. По думите на Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, мит е, че комисионната ще бъде около 2 млн. лева.

"По времето на госпожа Нинова комисионните в сделките при горите бяха около 30%. И тя сега, смятайки, че около 5 милиона днес ще се завъртят тук, 30% са около 2 милиона, които тя спомена вчера. Много съжалявам, тези пари, са раздавани по нейно време. В момента ние сме го регламентирали 0.2% и това е минимумът, на който може да се работи. Години наред мотото в горите беше цитираното от госпожа Плугчиева – Гора голяма, заплата малка, тоест те са разчитали на допълнителни доходи. Ние искаме тук всичко да е ясно, пред очите на цялото общество, така че ще продължим в тази посока", каза Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

На сесията присъства и председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Едуард Стойчев.

Последвайте канала на

1702 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.02.17 | 15:03

1
Пише се "е най-прозрачният". Виж, ако беше "еба най-прозрачния", друга работа.

Добави коментар

Водещи новини