Цветанов положи цветя пред гроба на великия български цар Калоян (снимки)

Фейсбук
share

В днешния тържествен ден в двора на църквата „Св. 40 мъченици“ във Велико Търново отново бе прочетен един от най-значимите документи в историята на българската държавност - манифестът, с който преди 110 години цар Фердинанд обявява Независимостта.

Това написа на личната си страница във Фейсбук председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Той участва в честванията във Велико Търново по повод 110 години от обявяването на Независимостта на България. Ето какво още написа Цветанов:

"Пред храма бяха осветени бойното знаме на НВУ „Васил Левски”, реплики на славни бойни знамена от миналото и знамената на институции, учебни заведения и неправителствени организации. С кмета на Велико Търново Даниел Панов, зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов, евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, депутатите от ГЕРБ-Велико Търново Станислава Стоянова и Клавдия Ганчева, областния управител на Велико Търново проф. Любомира Попова почетохме и паметта на великия български цар Калоян, като положихме цветя на неговия гроб, който се намира в двора на църквата".

 

 

Водещи новини

Още новини