Борисов от Созопол: Това не е първият разлив в света, да оставим специалистите да си свършат работата (видео)

Фейсбук/ Бойко Борисов
share

Организацията за почистването на мазута от Созопол е почти завършена. Времето не позволява да пуснем почистването днес. Ще използваме времето за допълнителна организация. Това заяви пред журналисти представител на фирмата, която ще почисти изтичането на мазута от 100-годишен американски кораб край Созопол. 

"Туризмът е едно от препитанията на района. Говорих с водолазите и взехме решение за финансиране на източването на мазута, когато времето го позволява. С наличната техника и човешкия потенциал трябва да се изпомпа всичко, но безопасно. Черно море е коварно, нека да се пази живота на хората, а не после да страдаме за някой загинал водолаз", каза още премиерът Бойко Борисов.

"Всички изразиха желание американският кораб да остане като атракция и да се запази за водолазите. Не е първият кораб с разлив в света. Всичко, което се поиска от мен и правителството вече е свършено. Нека оставим специалистите да си свършат работата", допълни Борисов.

Припомняме, че в сряда на заседание на Министерския съвет беше одобрен план за действие във връзка с потъналия кораб. Средства, които бяха отпуснати за справяне с проблема възлизат на 2,454 млн. евро. 

„Знаете екологията винаги е била водеща за нас", разкри премиерът. 

"Ще се справим със ситуацията, всичко необходимо е организирано. Към момента има само филм от мазут, петна вече няма", завърши темата министърът на транспорта Ивайло Московски. 

Водещи новини

Още новини