Спас Панчев: Имаше лични мотиви в решенията на БСП

Канал 3
share

Отговаряли сме на всички договорки с БСП като коалиция. Не може да си лидер на партия и да ти отнемат възможността да се изказваш по медиите. Това заяви лидерът на БЗНС Спас Панчев в предаването „Беновска пита” по Канал 3.

"Истината в БСП е, че има конгрес, който взима решенията, но в последно време има лични мотиви в решенията. Няколко души около Корнелия Нинова са упълномощени да взимат решения и да ги изразяват. Преди беше различно - сега не се вслушват в другите, а решенията се взимат еднолично", каза още той.

"Коалицията се е събрала един или идва пъти. Събирахме се да разглеждаме неща от ежедневието, а не важните проблеми на обществото. Вотът на недоверие трябваше да бъде обсъден на коалиционен съвет, а не някой да се обади и да каже да минем да подпишем документите за него", разкри Панчев.

"Нормално е коалиционните партньори да участват в решенията. След 90-та година БЗНС е бил неотлъчно до БСП. Искахме да имаме участие. Съгласно последния договор ние нямахме право да издигаме кандидати за местни избори. При разговорите с БСП винаги сме казвали, че трябва да имаме лица в управлението на държавата", завърши Спас Панчев.

Водещи новини

Още новини