От ПЕС идват на проучвателна мисия в София

  • 17 юли 2018 17:08

  • 1570
  • 2
От ПЕС идват на проучвателна мисия в София
© Булфото (архив)

Мисия на Партията на Европейските Социалисти (ПЕС), ръководена от генералния секретар на ПЕС и депутат в Германския Бундестаг Ахим Пост и председателя на Женската организация на ПЕС Зита Гурмай пристига в София утре, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Визитата има за цел да провери на място ситуацията с домашното насилие в България, отношението към жените, станали жертва на дискриминация или насилие и да продължи започнатия диалог за Истанбулската конвенция с Българската Социалистическа партия. Участниците в проучвателната мисия па ПЕС ще имат в София и официална среща с председателя на БСП, Изпълнителното бюро на партията и ръководството на парламентарната група на българските социалисти. Решението ПЕС да изпрати проучвателна мисия в България бе взето на президиум на ПЕС през март, а съставът й бе определен по време на изнесено заседание на президиума, проведено в латвийската столица Рига преди месец.

Междувременно стана ясно, че на 21.07.2018 г. (събота), от 13:00 часа, в залата 3 на НДК, ще се проведе Националното съвещание на БСП „Визия за  България”. Ще бъде представена визията на БСП за развитие на България в  четири приоритетни сфери: икономика и доходи, регионално развитие, здравеопазване, образование. 

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1570 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
хи хи

2018.07.17 | 18:18

1
Песовци идват да изритат Ниновица от поста, понеже е шашава кокошка. Тя обаче се е запънала като крушовска биволица и не пуска кокала.
хе хе

2018.07.17 | 23:22

2
По-добре да не идват, че те ще бъдат изритани.

Добави коментар

Водещи новини