Валентин Радев: Цяла Европа ни хвали за опазването на границата (видео)

Novini.bg (архив)
share

Цяла Европа ни хвали, че България е единствената държава, която пази най-добре сухопътната граница. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на брифинг в Народното събрание във връзка с дебатите по вота на недоверие.

Радев попита къде са мигрантите, за които БСП говори, че са пропускани през границата и изтъкна, че ГЕРБ са построили 200 км ограда по границата, а БСП - 30. Министърът посочи, че страната ни е усвоила 75% от 160 млн. евро., дадени на България за границата.

По повод на пътнотранспортните произшествия Радев заяви, че при първото правителство на Бойко Борисов жертвите на пътя за година са били 1000, а впоследствие са намалели на 600. Сега за първи път от четири години тенденцията е надолу, посочи министърът.

Радев коментира и проблемите в системата на МВР и заплатите на полицаите. Повишихме заплатите. Да сте чули синдикатите? Имам чувството, че са ги закрили, каза той и попита какво МВР не е направило за полицаите.

По отношение на случаите на бягства от местата за лишаване от свобода министър Радев подчерта, че това се случва и изтъкна, че голямата грешка в мотивите на БСП е, че не са отчели тенденцията през годините, а вадят единични случаи, предаде "Фокус".

Водещи новини

Още новини