Борисов и Путин си припомниха връзката между България и Русия (снимки+видео)

share

Започна срещата между премиерът Бойко Борисов и руският президент Владимир Путин.

Министър-председателят ни днес пристигна в Москва на двудневно посещение.

Веднага след като кацна той влезе в среща с руския си колега Дмитрий Медведев.

В момента  Борисов разговаря с Путин, предаде репортер на Novini.bg.

 

„Това е трета наша среща. През всичките тези години се чувахме само по телефона и обменяхме мисли“, каза Борисов на руския президент след като се здрависаха. Путин пък му напомни за дълбоките исторически, културни и духовни връзки между Русия и България.

Премиерът ни не пропусна да отбележи, че след дни започва Световното първенство по футбол и Русия ще се превърне в столицата на света.

По време на двустранната среща от българската делегация присъстваха заместник министър-председателят Томислав Дончев и министърът на енергетиката Теменужка Петков, а от руска - външнополитическият помощник на президента Юрий Ушаков, министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров и зам.-министърът на външните работи Александър Грушко.

По-късно руският президент Путин дава официален обяд в чест на българския министър-председател Бойко Борисов. На него ще присъстват заместник министър-председателят Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на културата Боил Банов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на туризма Николина Ангелкова. От руска страна ще бъдат първият вицепремиер и министър на финансите, зам.-министърът на външните работи, министрите на промишлеността и търговията, на енергетиката, на културата, както и ръководителят на Федералната агенция по туризъм, председателят на Управителния съвет на „Газпром“ и президентът на „Лукойл“.

 

 

Водещи новини

Още новини