Проф. Константинов: България има нужда от АЕЦ "Белене" (видео)

share

Крайно време беше държавните институции да действат заедно. Както сега си говорим, че има предостатъчно ток, така след известно време ще се окаже, че няма ток.

Това каза в ефира на БТВ проф. Михаил Константинов, който коментира посещението на президента Румен Радев в Русия и предстоящото такова на премиера Бойко Борисов. "Министър-председателят ще разговаря за енергийните проекти и главно за АЕЦ "Белене". Руският реактор за електроцентралата е стар, но сигурен. Мисля, че е рано да се говори за "Български поток". Нещата започват да вървят в правилна посока. Другата тема ще са санкциите срещу Русия", разкри проф. Константинов. 

"Надявам се, че нещата с името на Македония ще се решат. Най-вероятно то ще произлиза от географско понятие. България не е някакво безпомощно същество. Трябва да обърнем внимание на армията си и тогава ще може да се справяме с проблемите. Причината всчики да натискат Европа, говоря за Русия и САЩ основно, е, че Европа във военно отношение е джудже", категоричен бе той.

Водещи новини

Още новини