Иван Гарелов: Русия е заложила на развитието на собствените си отрасли

share

Особени са условията за развитието на руската икономика. Има няколко предпоставки, за да смятаме, че намаленията на Путин са сериозни. В един момент, в който целият свят вижда, че Русия е създала нови видове в света въоръжения, това говори много. Голям част от средствата им отиват именно във военната промишленост. Русия е заложила на развитието на собствените си отрасли, каза Иван Гарелов в предаването "Офанзива".

Оставането на Медведев като премиер означава сигнал към Запада, че Русия ще търси контакт, дори с Америка. Моите очаквания са, че напрежението, което се създава между Щатите  и Русия е, че всяка грешна стъпка може да доведе до световен конфликт или до масата на преговорите. Путин досега каквито и характеристики да му се правят, не може да се отрече, че пишат нещо и решенията му в този момент се въртят обратно. Той би трябвало да си дава сметка, че търпението на руския народ не е неизчерпаемо. Той трябва да се съобразява и се стреми към това., категоричен беше той.

Това, че Нетаняху отиде на парада на победата е знаменателно, защото преди 20, 30 години съществуваше идеалогическо разделение на света. Това, че той е в Москва на пръв поглед няма странно, защото евреите са пострадали от Германия. В същото време Путин развива добри отношения с Израел.  Съвременният свят е сложен.  На няколко пъти Нетаняху и Израел успяват да получат мълчаливото съгласие на Москва за своята безопасност, но предполагам, че за това той трябва да даде нещо, сподели още Гарелов.

Водещи новини

Още новини