Димитър Главчев: Ако в парламента има скърцане, е поради губенето на парламентарно време от страна н

БНТ
share

Показно е на какво събитие присъства Бойко Борисов, беше връчена награда на „Карл Велики“ на Макрон, събитието беше голямо. Политиката ни винаги е била такава, с бързи крачки към реформите. До толкова бързи, колкото ни позволяват обстоятелствата. Това заяви депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев в предаването „Още от деня“.

„Стремежът на управлението е влизането в еврозоната и Шенген и премахването на механизма за сътрудничество. Председателството е един шанс да се насочи фокусът към България в цяла Европа, и не само. Първо трябва да минем през механизма и да изчакаме там определено време, за да влезем в еврозоната. Но не ни казват същото за Шенген. Там сме изпълнили всички критерии, но политическото решение е друго“, каза още той.

„Съдебната реформа не е в цветя и рози, трябва да има бързи промени. Ако в парламента има скърцане, е поради губенето на парламентарно време от страна на БСП. Това хората го виждат на всяко заседание. Опозицията търси безсмислени проблеми и скандали, например исканата оставка на Емил Христов“, заяви депутатът от ГЕРБ.

„Няма спор, че има бедност и корупция, но има борба. В изпълнителната власт всичко е добре и функционира нормално“, допълни Главчев.

„При всеки законопроект има опасност за губене на пари, но трябва да се защитава интересът на гражданите“, коментира Димитър Главчев по темата за Закона за хазарта.

Водещи новини

Още новини