Ангел Джамбазки скочи срещу ДПС

Булфото
share

ДПС е антибългарска, противоконституционна партия, която няма право да дава квалификации на кого е и на кого не е мястото в управлението. Това се посочва в позиция на зам.-председателя на ВМРО - Българско национално движение Ангел Джамбазки, получена в БТА.

Позицията на Джамбазки е по повод изявление на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ от днес, в което той посочва, че декларацията на ВМРО срещу влизането на Сърбия в ЕС е тревожен сигнал и потвърждение на оценката за опасността на националистическата политика.

Като евродепутат от Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки подчертава, че групата не е с евроскептична, а с еврореалистична нагласа.

"Ето защо мога да си позволя да кажа, че Сърбия не е готова да стане част от ЕС, най-малкото заради тормоза и принудителната асимилация на българското малцинство, антибългарското говорене и антиевропейските действия спрямо своите съседки", отбелязва той.

Джамбазки заявява, че никой не иска да има нещо общо с ДПС.

"Те последни могат да говорят за ценности. Те са наследници, и това може да се види в програмните документи на партията, на националистическите турски организации от миналия век, които направиха и няколко кървави атентата в България. А именно тези моралисти от ДПС им издигнаха паметни плочи", посочва още Джамбазки.

Водещи новини

Още новини