Камен Пенков: Първанов не беше с охрана от Алексей Петров

share

Георги Първанов не се е ползвал с охрана от фирми на Алексей Петров. Подобно твърдение изказа свидетелят по делото „Октопод“ Пламен Устинов. Това заяви в предаването Бодилник по ТВ7 бившият зам.-министър на МВР Камен Пенков, собственик на охранителната фирма Скорпио.

Пламен Устинов, който се включи по телефона отново каза, че гардове на Алексей Петров ръководени лично от шефа на охраната му Красимир Христосков е организирал защитата на Георги Първанов. Той обаче призна, че не става въпрос за договор между фирма „Атлас“ и БСП. Охраната на Бузлуджа са протичали по един и същ начин – охраната е поета от „Скорпио“, категоричен е Пенков.

Деловите отношения на Скорпио с „Позитано“ 20 датират от 20 март 1992г. Тогава по идея на Красимир Премянов и Клара Маринова сключихме договор със „Скорпио“ за охрана на сградата. В предмета на договора подписан от ИБ на БСП се съдържаха три точки – охрана и опазване на имуществото на сградата на „Позитано“ 20, охрана на различни мероприятия на партията и персонална охрана на лидера на партията и съпровождащите го лица. Жан Виденов имаше два екипа за охрана, той дори бягаше от гардовете.

Водещи новини

Още новини