Премиерът: Цветан Цветанов пречи за Шенген

булфото
share

Премиерът Бойко Борисов намекна пред БНТ, че с непремерения си език вицето Цветан Цветанов пречи на опитите му да убеди Брюксел, че мониторингът върху съдебната система и борбата с престъпността трябва да падне и че сме готови за Шенген.

“Зададох въпрос на вицепремиера Цветанов, на Цецо, както го наричам: Казваш, че съдиите, или част от съдиите, са мафия. В същото време аз отивам в Брюксел и казвам “Господа, дайте да мислим да махнем механизма, защото в България вече съдебната система, борбата с престъпността е решена”, обясни Борисов. “Не може от неговата уста това да излиза”, допълни премиерът и обяви, че е помолил Цветанов да намери начин да спре конфликта.

“Мисля, че ме разбра, той е честен и сърцат човек”, каза министър-председателят. За скандалите в МВР, премиерът заключи: “Не може ГЕРБ - Гражданите за европейско развитие на България, да бъдат свързани с полицейско насилие.”

За своите собствени непремерени реплики като тези за пържолите за кучето, открило мъртвата Мирослава от Перник, Борисов обясни: “За съжаление майка и татко бяха бедни хора и аз завърших училище в Банкя, не можаха като Сергей Станишев в Москва, в Лондон да ме изучат, че да имам по-добър език.” И допълни: “Все пак хората избират и знаят - по-добре да кажеш някоя глупост, но да я кажеш с душа и сърце, отколкото префърцунено да обясняваш... или като Георги Първанов - да говориш 1 час и да не кажеш нищо.”

Водещи новини

Още новини