Цецка Цачева за избягалите затворници: Всичко е станало за минути, има човешки грешки (видео)

parliament.bg
share

Безспорно в случая става дума за човешки грешки и за техническо недоокомплектоване за системата за сигурност. Това каза от парламентарната трибуна министърът на правосъдието Цецка Цачева по време на изслушването й за вчерашното бягство от Централния софийски затвор на двама въоръжени престъпници.

Има категорична заповед, която определя кои са разрешните за внасяне в местата за лишаване за свобода вещи. Дежурните служители трябва да проверяват тези вещи. Самият факт, че се осъществява въоръжено бягство, означава че тези вещи са внесени в Софийския затвор, заяви Цачева.

По отношение на действията, които са предприети – създадена е комисия, която да извърши щателна проверка на целия случай. Ще положим максимални усилия да съберем цялата информация по случая. В добра координация действаме с органите на МВР и прокуратурата. В момента вървят оперативно-издирвателни действия, посочи Цачева.

Всичко се е развило много бързо, в рамките на минути. Има записи на камерите, които в момента се анализират, поясни правосъдният министър.

Водещи новини

Още новини