Безлов за избягалите затворници: Този инцидент е един от най-тежките в страната

  • 04 април 2018 08:45

  • 2228
  • 2
Безлов за избягалите затворници: Този инцидент е един от най-тежките в страната
© БНТ

Това, което се случи вчера, е голям и изключително тежък инцидент. Бягство от най-охранявания затвор в страната, и то на толкова тежко осъдени е уникален инцидент. Вероятно този инцидент е един от най-тежките в страната. Това заяви Тихомир Безлов от Център за изследване на демокрацията в сутрешния блок на БНТ.

"Бягството от затвора на такива тежки криминални престъпници може да се превърне в много изкушаващо и със сериозни последици за обществото", каза още той.

 "Има много пластове на проблеми в затворите. Голямата тема е, че затворите са се превърнали в различен свят. Свят, в който има собствени правила. Затворите имат собствен ред и йерархии, които самите затворници са изградили, там дори си има кметове", допълни Безлов.

"Всеки, които попадне там ще се съобразява повече с изградената структура в затвора, отколкото с надзирателите. За да живее нормално един затворник, месечният разходът е по-голям, отколкото на наем на апартамент в София", разкри Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

"Затворите са изключително недофинансирани и застарели. Има огромни проблеми от финансирането до вътрешно-затворнически общества и различни йерархии", завърши Тихомир Безлов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2228 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
дуци

2018.04.04 | 11:18

2
ПЪЛНА СКРЪБ , ЦЪРВУЛИИИ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ НЕМА ДЪРЖАВА ???

2018.04.04 | 11:06

1
РОДНАТА ПОЛИЦИЯ НИ ПАЗИ.ИЛИ ЧИСТАЧКАТА?

Добави коментар

Водещи новини