Георги Първанов: Цветанов е вътрешен министър, а не махленска клюкарка

share

Реакцията на Ангел Марин бе човешка и оправдана след това, което каза премиерът Бойко Борисов. Самата церемония по встъпването в длъжност на президента Росен Плевнелиев бе може би най - добрата и най - тържествената досега, заяви в студиото на БТВ Георги Първанов, президент на Република България в периода 2002 - 2012 година.

Росен Плевнелиев не е от моята кръвна група, но той се държи достойно, каза Първанов. "Имам само една препоръка към него - така, както уважи жертвите на комунистическия режим, така да отдаде почит и на жертвите на фашисткия режим."

Рядко ми се случва да плача. Това е нещо, което е твърде лично и твърде интимно, за да го споделям, заяви още Георги Първанов.

"Цветан Цветанов е вътрешен министър, а не е махленска клюкарка. Ако той има доказателства за мен, че съм замесен в престъпния свят на България, нека да ги извади и ще се видим в съда. Това ще бъде постъпка на един истински мъж", каза президентът. Той поясни откъде са започнали атаките срещу него. Според Първанов, те са започнали след като той е заявил, че предстои неговият сблъсък с Бойко Борисов.

"Ако някой е имал връзка с Алексей Петров, то това е този, който е правил обща фирма с него - Бойко Борисов. Ако някой е имал връзка с Алексей Петров, то това е този, който го е назначил на работа - ген. Атанас Атанасов", категоричен бе Първанов.

Водещи новини

Още новини